Om oss

K-märkt ägs och drivs av en kock, en konditor och en kypare – Hanna Normark, Daniel Roos och Jens Dolk. Men vi vore ingenting utan hela vår fantastiska personal.

Ibland kallar vi oss för de tre K:na. Det skulle ju kunna få en att tro att det är därför vi heter K- märkt, men så är det inte.

Namnet kommer av att byggnaden som i folkmun kallas Garnisonen, där vi startade vår första restaurang, just är K-märkt.

Vi flyttade in i detta spektakulära – och lite udda – hus den 26 augusti 2014. Då med drömmen att att förena volym med kvalite. Vi skulle göra ”Sveriges bästa bricklunch – utan bricka”.

Då pratade vi inte så mycket om hållbarhet – utan vi klurade på hur vi skulle kunna få laga god mat på bra råvaror. Svaret blev fyra lite konstiga metoder – där det viktigaste var INGEN MENY!

Nu några år senare kan vi konstatera att de fyra metoderna inte bara har gjort att vi fått laga mat med bra råvaror – vi har också skapar en riktigt hållbar restaurang.

Vi kan också konstatera att restaurangen i Garnisonen växt och att vi nu finns på sex adresser i Stockholm med våra restauranger, matcaféer och eventlokaler.

 

 

 

Hösten 2018 vann vi Restauranggalans pris som Sveriges Mest Hållbara krog.

Detta är vi otroligt stolta över och utöver att driva våra restauranger ingår det också i vår misson att sprida kunskap om matsvinn och hållbar restaurangdrift.

Vi delar gärna med oss av det vi lärt oss – och får vi möjlighet att prata om våra restauranger och våra lite konstiga metoder tar vi alltid chansen.

När man pratar om hållbarhet tänker de flesta på ekologisk hållbarhet – men frågar du oss så tänker vi lika ofta på social och ekonomisk hållbarhet.

Att ta hand om vår personal, oss själva och vår ekonomi är mycket svårare än att slänga ihop en Boeuf Bourguignon – men lika viktigt för en hållbar utveckling.

Vill ni oss något finns vi alltid här. Ring, maila eller kom förbi.

"MENYLÖS RESTAURANG - SÅ HÄR KAN DET GÅ TILL
Vi har ingen meny bestämd till dagen efter. På eftermiddagen ringer en leverantör och undrar om vi vill köpa 100 st 81 dagar gamla (alltså åldern på fåglarna!) franska gårdskycklingar. En super-lyxig råvara som normalt är alldeles för dyr för att servera på en lunchbuffet. Men eftersom fåglarna hade kort datum så fick vi dem till ett rabatterat pris. Det blir en så kallad win-win-win-win... Vi hjälper våra leverantörer med deras matsvinn, våra kockar får jobba med kvalitetsråvaror, ni - våra gäster - får äta god mat och samtidigt så hjälper vi alla till att rädda vår planet. Inte så dumt att inte ha en meny?!?!"