Blogg

SPECIALKOST

Just nu känns det helkonstigt att skriva om något annat är den makabra situation vi i vår bransch har hamnat i. Att driva restaurangföretag med inriktning på B2B är sannerligen inget spännande just nu. Att ta beslutet att säga upp fem personer dagen före julafton måste utan tvivel klassas...

Fortsätt läsa

DNA

Ytterligare ett oroligt, slitsamt och frustrerande år för oss i restaurangbranschen är till ända. Vi kan bara verkligen hoppas att 2022 blir bättre. 2021 – vi kommer inte sakna dig… Tack alla för det slit som alla på K-märkt lagt ner för att minimera smittan för att hålla företaget...

Fortsätt läsa

GULD FÖR BÄSTA DR 2021

VINNARE – GULDPRIS! Att driva restaurang är inte så lätt… Att driva restaurang i pandemitider – är verkligen inte så lätt… Så stolt att hela K-märkt mitt upp denna tråkiga och oroande soppa lyckades: inte lägga sig ner och dö tänka om ställa om  skapa nytt producera  marknadsföra leverera...

Fortsätt läsa

#CIRKULARMONDAY

På måndag hyllar vi det cirkulära! Och vi dissar det linjära! På K-märkt gör vi tvärt om.  Svart blir vitt. Fredag blir måndag. Linjärt blir cirkulärt! Lös mer om #circularmonday på www.circularmonday.com Att gå från linjärt till mer och mer cirkulärt är inte så svårt. Det gäller bara att...

Fortsätt läsa

BÄST FÖRE

Varför kan ingen läsa?  Det står BÄST FÖRE. Varför tolkar alla det som OTJÄNLIGT EFTER? Varför kan ingen läsa – det är svenska och betyder de det står! Trots det slängs det massor med mat på ren rutin – bara för att datumet har passerat. Vips så åker det...

Fortsätt läsa

KONSTIGA KOPPAR

Har vi bytt namn till Pressbyrån? Nix – vi heter fortfarande K-märkt.   Har vi börjat servera Gevalia? Nix – vi serverar fortfarande världen godaste kaffe från Lykke.   Har ni glömt att köpa koppar och lånat hos Pressbyrån? Nix – inte det heller.    Men varför dessa konstiga...

Fortsätt läsa

Wow – vilken vecka! 

Det var inte bara kanelbullens dag i måndags. Det var första veckan utan restriktioner på riktigt och många var vi tillbaka på kontoren runt om i Stockholm – och det märktes. På K-märkt har telefonerna gått varma. Event hit och catering dit. Vi har tex skickat ut över 1000...

Fortsätt läsa

TEJPFEST

Den kom dit i mars 2020….   Sen dess har den suttit där. Den har blivit stampad på. Den har blivit dammsugen. Den har blivit våttorkad. Den har ibland gjort sitt jobb – och ibland blivit negligerad…. Men den har slitit på och suttit kvar…   Men idag fick den...

Fortsätt läsa

”RESTAURANGBRANSCHEN I KRIS – SKRIKER EFTER PERSONAL”

Ovan är en rubrik från Aftonbladet.  Efter 16 månader av pandemi står branschen inför en enorm utmaning. Att återrekrytera!  Efter massuppsägningar inom besöksnäringen har mycket personal försvunnit. De har flyttat hem eller sökt sig till nya branscher – kommer de hitta tillbaka?  För att en restaurang ska vara framgångsrik...

Fortsätt läsa

CRLT + ALT + DELETE – 29/9

Den 29 september startar vi om Sverige, restaurangbranschen och inte minst K-märkt.  Som vi har längtat – och vilken otroligt fantastisk dag det var idag (8/9). Det var som att allt blev bättre! Luften var enklare att andas! Gästerna gladare!  Kaffet smakade bättre! Medarbetarnas blick hade åter igen fått...

Fortsätt läsa