Blogg

SMÖR, KOCKAR & KRISER

Lite tankar på tåget. På väg hem från Malmö där jag på FFCR (Fast Food, Café & Restaurant Expo) hållit låda om social hållbarhet. Mycket handlade om de problem vår bransch upplever just nu med rekrytering och kunskapsbortfall efter pandemin. – Hur ska vi lösa bemanningskrisen? – Hur ska...

Fortsätt läsa

ÄGG – ÄGG ÖVERALLT!

Bli inte förvånad om det dyker upp ägg både på längden och tvären hos oss den närmsta tiden.  Det kommer bli kokta ägg,, äggmackor, ägg royal, shakshuka, omelett, äggröra, stekta ägg, pocherade ägg, förlorade ägg,  bearnaise och hollandaise…. Ja ni fattar! Förklaringen är lika enkel som självklar. Ett samtal...

Fortsätt läsa

ASSÅ – SÅ HÄRLIGT!

ASSÅ – SÅ HÄRLIGT! I morgon är det midsommar och igår vad det personalfest. Vilken skön känsla att runda av våren och glida in i sommaren med vind i seglet och massa positivitet. Vi ska inte förringa varken krig, räntor, råvarupriser, inflation och allt annat hemskt – men vår...

Fortsätt läsa

PERSONAL

Det går att läsa överallt. Besöksnäringens största utmaning efter pandemin är att rekrytera. Det finns inget folk säger man. Tidigare anställda har flytt branschen, de har flyttat, bytt jobb… Branschen och dess tillbakaväxts akilleshäl! …Ikväll är det event på K-märkt Garnisonen. 600 sittande gäster plus ytterligare 200 som skall...

Fortsätt läsa

Hållbar personal

Vi har fått växla ner – växla upp  – för att sedan växla ner igen men nu är det äntligen dags – just det – att växla upp igen! Det får vara slut på tomma kontor, matsalar och caféer. Vi tror nämligen att våren och framtiden tillhör oss.   ...

Fortsätt läsa

SPECIALKOST

Just nu känns det helkonstigt att skriva om något annat är den makabra situation vi i vår bransch har hamnat i. Att driva restaurangföretag med inriktning på B2B är sannerligen inget spännande just nu. Att ta beslutet att säga upp fem personer dagen före julafton måste utan tvivel klassas...

Fortsätt läsa

DNA

Ytterligare ett oroligt, slitsamt och frustrerande år för oss i restaurangbranschen är till ända. Vi kan bara verkligen hoppas att 2022 blir bättre. 2021 – vi kommer inte sakna dig… Tack alla för det slit som alla på K-märkt lagt ner för att minimera smittan för att hålla företaget...

Fortsätt läsa

GULD FÖR BÄSTA DR 2021

VINNARE – GULDPRIS! Att driva restaurang är inte så lätt… Att driva restaurang i pandemitider – är verkligen inte så lätt… Så stolt att hela K-märkt mitt upp denna tråkiga och oroande soppa lyckades: inte lägga sig ner och dö tänka om ställa om  skapa nytt producera  marknadsföra leverera...

Fortsätt läsa

#CIRKULARMONDAY

På måndag hyllar vi det cirkulära! Och vi dissar det linjära! På K-märkt gör vi tvärt om.  Svart blir vitt. Fredag blir måndag. Linjärt blir cirkulärt! Lös mer om #circularmonday på www.circularmonday.com Att gå från linjärt till mer och mer cirkulärt är inte så svårt. Det gäller bara att...

Fortsätt läsa

BÄST FÖRE

Varför kan ingen läsa?  Det står BÄST FÖRE. Varför tolkar alla det som OTJÄNLIGT EFTER? Varför kan ingen läsa – det är svenska och betyder de det står! Trots det slängs det massor med mat på ren rutin – bara för att datumet har passerat. Vips så åker det...

Fortsätt läsa