VILKEN TOTALT GENIALISK IDE

VILKEN TOTALT GENIALISK IDE

Kolla vad vi serverade idag på K-märkt Garnisonen!

Ihop med denna bild tänkte jag berätta en liten historia. En historia om två restauranger.

 

Restaurang 1

Denna restaurang funkar som restauranger i allmänhet. Man lagar mat, serverar gäster och allt är frid och fröjd. Låt säg att det är en lunchrestaurang och varje vecka har man en meny.

Men nu är det fredag kväll och man har en fest bokad. 400 gäster skall äta äta bakad purjolök sushi-style, med äggkräm, citrontapioka, örtolja, ostcrisp och riven tryffel.

Som vanligt så kommer alla gäster inte, ca 10% uteblir av olika anledningar. Vad betyder det – jo att det blir 40 portioner bakad purjolök…… över!

Vad gör man?

Jo man slänger den – för att man inte har någon annan avsättning för den. För på måndag har man ju en ny meny att förhålla sig till – det skall serveras serveras Torsk med Äggsås. Inte purjolöks-sushi 🙁

 

Restaurang 2

Denna restaurang har en lite udda men helt genialisk ide. De har kommit på att att inte ha en meny är riktigt bra. Lite konstigt – men riktigt bra. Så bra faktiskt att allt annat känns helt orimligt. Varför – jo:

I fredags var det fest på restaurangen. 400 gäster skulle äta bakad purjolök sushi-style, med äggkräm, citrontapioka, örtolja, ostcrisp och riven tryffel.

40 av 400 gäster kom aldrig så det blev lite mat över. 

Vad gör man?

Spar den i kylen och serverar den på måndagen. Låter den bli en lyxig del av måndagens lunch-buffet. Maten äts upp, resurserna tas tillvara, lunchbuffén blir både roligare och godare. Inget behöver slängas 🙂

Förlåt för den kaxiga och självgoda rubriken. Men efter att på K-märkt i över nio år jobbat helt utan meny på både vår lunchservering och oftast också på våra fest arrangemang så är vi övertygade om att detta är den rätta vägen framåt.

Alla borde köra utan meny!

Det är bra för både kreativiteten och hållbarheten – och inte minst K-märkt Garnisonens lunchgästerna idag 🙂

// Jens