MANNEN OCH DE 17 FÄRGGLADA BOXARNA

MANNEN OCH DE 17 FÄRGGLADA BOXARNA

Han till höger – det är jag. Oviktig i detta meddelande. 

Han till vänster däremot – mycket viktig. Inte bara för mig – och för oss på K-märkt – utan för hela Sverige och inte minst hela välden. Ja faktiskt hela vår planet! 

Stötte på honom av en slump. Så roligt! 

Han heter Jakob Trollbäck och är mannen bakom designen av FN:s 17 hållbarhetsmål kopplade till Agenda 30 och de globala målen. 

Visste ni? Jag hade ingen aning om att dessa färgade boxar med tillhörande ord som återfinns överallt – ÖVERALLT, har skapats av en svensk. 

För K-Märkt är Jakob viktig eftersom han utan att veta om det är del i vårt långsiktiga mål. K-märkt skall var med och bidra till en förändring. En positiv förändring.  K-märkt ska vara med att nå målen. 

VARFÖR?

Sodexo har lovat att bli världens mest hållbara Food & Beverage företag. 

K-märkt ska vara med och förändra världen på riktigt!
Målet är tydligt. När Sverige – men så klart ännu heller FN – gör bokslut på Agenda 30. Då ska K- märkt vara med på den där tack-listan som rullar i slutet på filmen. Texten kan komma hur sent som helst och vara hur liten som helst – men vi ska var med!

Hur många restauranger K-märkt än startar och hur mycket matsvinn vi därigenom kan rädda – så räcker det inte. Vi kan bara rädda världen genom att inspirera andra. Bara då kan vi bli tillräckligt många så vi tillsammans kan göra skillnad.

Metodiken bakom Chefs Choice – den menylösa restaurangen som lagar mat på sådant som annars skulle slänga måste SPRIDAS!

Det var kul att stöta på dig. Tack för boxarna. Varje dag vi går till jobbet så har vi dem framför oss. K-märkt ska vara med och göra skillnad! 

 

// Jens 

Ps. Jakob – som tack för ditt fina arbete så är du berättigad till en hållbar gratislunch på valfri K-märkt när du vill! Varmt välkommen!