Hanna, Daniel & Jens. Vi brukar kalla oss de 3 K:na. Kocken, Konditorn och Kyparen.

Men det är inte därför vi heter K-märkt – utan det hör ihop med att byggnaden Garnisonen (som om man ska vara noggrann egentligen heter Karlahuset) där vi öppnade vår första restaurang 2014 är ”K-märkt”.

Men i tisdags så blev det de 4:a K:na! 

Kocken, Konditorn, Kyparen och Kungen.

Vi var nämligen inbjudna att laga maten och välja vinet till Gastronomiska Akademiens Vårmiddag. Kungen innehar tallrik 17, av totalt just 17 ledamöter.

Vår uppgift var att tolka framtidens mat. För oss på K-märkt kan det inte stavas på något annat sätt än HÅLLBARHET. 

  • Det blev såklart en menylös måltid
  • Det blev en grönare meny
  • En varmrätt med proportionerna 80/20
  • Och det blev vin på burk

Mer än en sak resulterade i höjda ögonbryn, kan jag lova – vilket så klart var just hela idén….

Jag tror vi lyckades – så här lät tackmailet 🙂

”Ett MYCKET stort TACK!

för gårdagens utomordentliga middag, förfärdigad med elegans, finess, delikatess, pedagogik och några stänk provokation – perfekt!

Kvällen kändes helgjuten, och det i GA-sammanhang ovanliga upplägget gör det sannerligen till en vårmiddag att minnas – och en tankeställare.”

 

Det var det… // Jens