På måndag hyllar vi det cirkulära!

Och vi dissar det linjära!

På K-märkt gör vi tvärt om. 

Svart blir vitt.

Fredag blir måndag.

Linjärt blir cirkulärt!

Lös mer om #circularmonday på www.circularmonday.com

Att gå från linjärt till mer och mer cirkulärt är inte så svårt. Det gäller bara att slänga gamla invanda tankar bakom sig och tänka om. Ja, egentligen handlar det inte om att tänka OM – utan snarare tänka som man gjorde FÖRR – som farmor gjorde helt enkelt. 

På K-märkt tar sig detta lite olika uttryck. Ett exempel är våra chokladbollar, ett annat – våra kockrockar.

Vi hatar när det händer – men ibland slutar någon hos oss. Kvar i källaren blir rockar med personens namn på…

De kan slängas – dålig lösning.

De kan användas av andra – inte så kul att heta Gunilla när man heter Peter. 

Eller så kan man sy en lapp över det gamla namnet.

Enkelt val – lätt som en plätt – men det underlättar så klart om man hade 5:a i syslöjd:-)

Ett annat exempel är våra lunchbufféer och lunchlådor där menyn är Chefs Choice*. 

För att hylla det cirkulära och #cirkularmonday ger vi dig rabatt på måndag. 

Om du visar upp detta inlägg – då vet vi att du tänkt till – och då får du 10% på dessa dessa måltider (Chef Choice i bufféform eller låda)

// Alla på K-märkt

*CHEF’S CHOICE

På K-märkt vet sällan varken gäster eller kocken vad som skall serveras…

Kan låta märkligt – men är sant. 

Genom att låta våra kockar skapa menyn utifån de råvaror som finns för stunden kan vi använda de resurser som finns på bästa sätt.

Det minskar matsvinnet och är därigenom bra för miljön.  

Utöver att det är hållbart är det också mycket roligare att jobba så – bra råvaror och kreativ matlagning är det bästa en kock vet. 

Här på K-märkt kallar vi det

Chef’s Choice

&

We Fight Food Waste