
VÄRLDENS GODASTE DUNKVIN!
Små, små cirkulära rörelser kan göra stor skillnad – både för hållbarheten och för SMAKEN!
Häromdagen hörde jag ett YES! från köket.Jag stack nyfiket in huvudet och undrade vad som hade hänt. – Vinet har kommit! skrek en glad kock, som nu äntligen kunde sätta en riktigt god sås.
Fem stora plastdunkar med vin hade rullat in från en vinkällare vi samarbetar med här i Stockholm. Vinsåsen på K-märkt är alltså inte kokad på billig Bag-in-Box från Australien – utan ett hopkok på skvättar från Champagne, Chablis, Bordeaux, Bourgogne, dyr amerikansk chardonnay, Nebbiolo från Piemonte, Rioja, Etna… och så vidare.
Vad Skatteverket eller alkoholtillståndsenheten tycker om detta vet vi inte – men förnuftet säger kör, planeten säger tack och gästen säger:
– Det där var en god sås!
Har du idéer på hur restauranger kan bli ännu mer cirkulära? Vi tar gärna emot tips på fler saker vi kan implementera.
// Jens, jens@kmarkt.se, 0702-693377