
FRÅN TANKE TILL TALLRIK
– en av de roligaste delarna med att driva företag.
Det börjar alltid likadant.
En tanke. Ett “tänk om…”.
Den här gången:
- Vad behöver ett stort kontorshus med många arbetande människor?
- Hur får vi gästerna att vilja äta hos oss en dag till i veckan?
- Alla älskar asiatiskt – eller?
- Hot pot – är inte det den perfekta rätten för att rädda mat på?
Sen tar resan vid – det riktigt roliga. Vi skissar, smakar, river ner – börjar om. Vi ger idén färg, form, en smak, ett varför och ett hur. Vi hinner vara både överpeppade och lite smått tvivlande längs vägen… Men det är hela grejen – att låta idén växa fram, pusselbit för pusselbit, och både glädjas och oroas längs vägen.
Och idag, tisdag 12/8, är vi där:
K-märkt Asian Street flyttar in i Science Tower, Kista.
Det är liksom inte en egen restaurang – utan mer som en ”del”/en meny/en smak/en lösning. Lite enkelt förklarat är det:
Rice Bowls, Ramen, Bento och Banh Mi – alla så klart baserade på K-märkts hållbara idé om att rädda matsvinn genom att inte ha en meny. Eller som vi kallar det: ”Chef’s Choice”.
Nu kommer den mest nervkittlande delen: att släppa taget och se vad som händer.
Kommer ni älska det? Eller är vi ute och cyklar?
Vi har ingen aning – och det är det som är grejen. Det är entreprenörskap och företagande i sin renaste form.
Så… om du är i Kista, kom förbi på lunch. Testa, tyck till och var med och avgör vart det här landar. 🥢
Tar tacksamt emot dina upplevelser, ris, ros och tips och ideer på:
0702-69 33 77 elle jens@kmarkt.se
// Jens